Majstor za frizider, Novi Beograd
Majstor za frizider, Novi Beograd
 • Besplatan dolazak i konstatacija kvara na frizideru
 • Garancija godinu dana na svaki ugrađeni deo

Po načinu rada postoje nekoliko tipova frižidera

 • Jednokomorni – frižider sa ugrađenom unutrašnjom komorom tu spadaju i frižideri koji rade na amonijak i freon.
 • Dvokomorni – oni imaju posebnu komoru za zamrzavanje namirnica i odvojenu komoru za održavanje namirnica.
 • Frižideri No – Frost – kod njih je karakteristično da ne skupljaju led i skrež a hlađenje nastaje pomoću prinudnog izduvavanja pomoću ventilatora.
 • Zamrzivači – oni služe samo za odlaganje namirnica i duboko zamrzavanje.
servis-frizidera-novi-beograd-majstor
servis-frizidera-novi-beograd-majstor

Dvokomorni frižideri mogu da budu sa dva ili jednim kompresorom. U poslednje vreme pojavili su se frižideri sa jednim kompresorom i magnetnim ventilom, koji reguliše protok rashladnog fluida jednom u frižideru jednom u zamrzivaču.

Kada treba da potražite servis za popravku frižidera – ako primetite da kompresor ne radi sa uobičajenim tonom ili ako uobšte ne uključuje, ako je temperatura u frižideru visočija od uobičajene, a termostat ne reaguje i ne reguliše temperaturu, a kompresor stalno radi.

Najčešće kvarovi na frižideru mogu mehanički ili električni.

Mehaničke povrede u frižiderima mogu biti blokiran kompresor, probušena rashladna instalacija, probušen isparivač, korozija cevi i dr.

popravka-frizidera-nbg-majstor
popravka-frizidera-nbg-majstor

Elektrrične povrede mogu da budu – kvar u električnoj instalaciji, pokvaren termostat, ili startni rele na kompresoru, izgorela sijalica, defektiral senzor, ventilator, tajmer, električni modul i sl. Najčešća povreda kod frižider

a je povišavanje temperature. Razlozi za povećanje temperature su: narušena hermetičnost instalacije – nedostatak rashlanog fluida.

 • Ako je zapušen odvodni kanal dovodi do smrzavanja izparivača i narušava se cirkulacija vazduha ( za tipove No Frost frižidera )
 • Promena pravilnog rada termostata
 • Smanjena kompresija motokompresora.
servisiranje-frizidera-novi-beograd-majstor
servisiranje-frizidera-novi-beograd-majstor

Popravke  savremenih  frižidera su  komplikovane, čak i za ljude sa dobri tehničkim znanjem. Za takav remont potrebno je znanje principa rada frižidera, dugogodišnja praksa i specijalistički instrumenti. Kod popravke rashladne instalacije vakumiranje je obavezno. Vakumiranje je jedan id najvažnijih koraka u popravci vrižidera, to osigurava pravilan rad rashladne instalacije. U rashladnoj instalaciji nije dopušteno prisustvo vazduha. Drugi važan korak je zamena filtera sušača vlage, on upija vlagu i pročišćava rashladnu instalaciju. Voda je problem broj jedan na frižideru, ako uđe makar I jedna kap vode u rashladnoj instalaciji frižider staje sa radom. Za vreme protoka kroz isparivač kap vode smrzne i napravi čep, pa na taj način zaustavlja protok freona i narušava pravilan rad frižidera.

popravka-frizidera-novi-beograd
popravka-frizidera-novi-beograd

Dosta često nailazim na popravljane frižidere gde nije promenjen filter dehidrator. To je nedopustivo, obavezna je zamena filtera dehidratora čim se otvara rashladna instalacija na frižideru.

Dosad nabrojeno  moj je savet da u slučaju potrebe za  popravku frižidera  da potražite dobar profesionalni servis za remont frižidera.

 

Join the Conversation

14 Comments

 1. Interesuje me koliko kosta popravka No-frost frizidera (kombinacija frizidera i zamrzivaca sa 2 vrata…gore frizider, dole zamrzivac). Sve jos uvek radi normalno, osim sto se zvuk promenio dok ne iskljuci motor . U pitanju je Candy marka, star 7 godina.
  Hvala unapred,
  Pozdrav
  Sanja

  View Comment
 2. Da li vam je poznato, gde i da li uopste moze da se promene vrata na vertikalnom , starom /novom/ Obodinovom zamrzivacu. To je onaj sa 5-6 fijoka.
  Hvala unapred, Vesna.

  View Comment
 3. Imam konbinovani frizider marke DAEWOO, kupljen pre 15-ak godina. Pre 3-4 godine je poceo da “Cijuce”, ali normalno radi tj hladi i zamrzava. U zadnje vreme kao da se “cijukanje” jace i duze cuje.O kakvom se kvaru radi, da li je moguca popravka,koliko bi kostala i da li se uopste isplati?
  Hvala unapred i pozdrav

  View Comment
 4. LG kombinovani frižider NoFrost
  Star preko 12 godina.
  Odlično radi.
  Ali u poslednje vreme u najnižoj fioci od 3 u delu za zamrzavanje se stvara velika količina leda.

  View Comment
 5. Posle odledjivanja, parom i fenom za kosu, frizidera Indesit gornja komora za hladjenje je otkazala,i isparivac je prestao da hladi, Medjutim, srednji pojas frizidera, gde se suceljavaju vrata gornje kornore i
  komorei zamrzivaca poceo je da se intenzivno zagreva tako da je se pojavio i blagi miris pregrejane
  plastike. Cevi kondenzatora su, takodje, postale pregrejane. Funkcija zamrzivaca nije niukoliko poremecena. Ostala je normalna. Da li mozete, na osnovu opisa, da identifikujete uzrok?
  Unapred vam hvala.

  View Comment
 6. Poštovanje. Imam BOSH no frost vertikalni zamrzivač i isparivač se zaledi.Kada ga odledim posle jedno mesec do dva on se ponovo zaledi.zadam mu temperaturu na -18 i vremenom se popne na oko -5 do -10.Da li ga vredi popravljati.

  View Comment
 7. Imamo Candy frizider kombinovani, sa odvojenim motorima za zamrzivac i rashladni deo. Zamrzivac je prstao da radi. Nas kontakt tel. 063 200 361

  View Comment
 8. Imam mali asorpcioni frizider koji bi mozda trebalo dopuniti amonijakom?Simptom je da kondenzator cev nije vruca celom duzinom nego do pola i moj prijatelj,frigomaticar koji kaze da nema iskustva sa tom vrstom frizidera,kaze da je to znak da ima malo amonijaka i da treba dopuniti.Inace za nekih pet sati rada,temperaturu je skinuo na 7,8C.

  View Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *